Serenay Sarıkaya: Müthiş hissediyorum

Yıldızının iyice parladığı, yükselişte olduğu bir dönemde olduğuna şüphe yok. Medcezir’in Mira’sı, reklamdaki seksi, enerjik, gülümseyen, aşık olan kız o. Serenay Sarıkaya’yı hepimiz tanıyoruz. Ve bu yüzden kendisini daha da çok merak ediyoruz. ELLE dergisi Kasım sayısında Serenay Sarıkaya ile röportaj ve moda çekimi yaptı.

Serenay Sarıkaya: Müthiş hissediyorum

Reklam filmindeki koşan, zıplayan hallerinizi görünce, Serenay Sarıkaya mutlaka bir aksiyon dizisi/filminde oynamalı diye düşündüm... Böyle bir şey ister miydiniz?

Çok isterdim. Ben zaten kendimi oyuncu olarak aksiyona hep yakın hissettim. Neden olmasın, bunun gerçek olmasını çok isterim. Zaten o gün reklam çekiminde de çok eğlendik. Hazırlık aşaması da adeta bir aksiyon filmine hazırlık gibiydi. Aksiyonda acayip şeyler var, bu hareketleri bize gösterenler, çekime hazırlayanlar oralara buralara tutunuyorlar, atlıyorlar, zıplıyorlar... O kadar korkusuzlar ki... Çekimde çok eğlendim.

Adrenalin sever misiniz?

Çok severim. Zaten bugüne kadar çok acayip sporlarla uğraştım. Bu teklif gelince de o yüzden çok heyecanlandım.

Gelen teklifleri neye göre eliyorsunuz? Neye evet diyeceğinize nasıl karar veriyorsunuz?

Mesela bir markayla işbirliği yapacaksam, reklam yüzü olmakla ilgiliyse, inandığım bir şey olmalı. Bana yakışıyor mu, hissettiğim bir marka mı, bakarım. Benim kitleme hitap edebilecek bir ürün mü?.. İnsan inanmadığı, kendi de kullanmadığı bir şeyi ne kadar savunabilir ki? Jeans zaten yıllardır sevdiğim ve giydiğim bir marka. Teklif gelince şok oldum. Tüm bunlar diğer projeler ve diziler için de geçerli. Yaşıma uyuyor mu, kendimi o işte ne kadar doğru ifade edebilirim; bu proje bana ne katar gibi detayları düşünüp, tabii ki menajerimle de birlikte, karar veriyorum.

Popülarite çok keskin bir bıçak sırtı gibi

Karar verirken kalp de devreye giriyor mu?

Bende sadece kalp devreye giriyor.

Medcezir’le birlikte ciddi bir hayran kitleniz oluştu. Bunu bekliyor muydunuz?

Medcezir tabii biraz daha genç bir kitleye hitap eden bir dizi. Ve sosyal medya da daha çok gençlerin elinde. Dolayısıyla böyle bir patlama oldu. Benim için de hayatımın bu döneminde çok doğru bir iş oldu. Kariyerimde muazzam bir kapı açtı.

Çok güzel dönem yaşıyorsunuz...

Müthiş hissediyorum. Tüm bunlar için şükrediyorum, şükretmek de lazım... Ama tabii aynı zamanda çok ürkütücü, çünkü popülarite çok keskin bir bıçak sırtı gibi. Ben de popülariteden çok başarımı korumaya çalışıyorum. Kendimi mesleğimle ilgili geliştirmek, sağlam ve kalıcı olmak için çabalıyorum. Bunun için uğraşıyorum. Yoksa bir anda popüler olmak herkes için çok ürkütücü. Bunu kaldırabilmek, hazmedebilmek zor. Benim de çok zorlandığım zamanlar oldu tabii ki.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: