Sevilay Öztürk'ten Filiz Aker açıklamaları

Vatan Şaşmaz'ı öldürüp intihar eden Filiz Aker'in en yakın arkadaşı Sevilay Öztürk konuştu. Öztürk, "İkisinin arasında aşk meşk yoktu, para yüzünden mi bilmem." dedi.

Sevilay Öztürk'ten Filiz Aker açıklamaları

Türkiye'nin gündemine oturan cinayetin ardından herkes "neden" sorusunu sormadan edemedi. Gazeteci Ayşe Arman, kilit isim denilen kadınla röportaj yaptı. Kilit isim Sevilay Öztürk, "Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker'in arasında kısa süreli bir ilişki oldu. 'Filiz yaşım geçiyor' deyip Vatan'dan çocuk istedi. Ancak Vatan, 'Aramızda yaş farkı var' diyerek Filiz'i reddetti. O da haliyle buna çok içerlemişti" dedi.

"ARALARINDAKİ MEVZU AŞK MEŞK DEĞİL"

"Vatan'ı öldürmesinin nedeni para mı aşk mı?" sorusuna Öztürk şöyle cevap verdi: "Filiz'in neden böyle bir şey yaptığını bilmem. 2 kere intihara kalkıştı, Vatan'ı da öldürerek gündeme oturdu. Aşktan meşkten bunu yapmaz. Mevzu para mıydı bilmem."

Filiz Aker’le aranızdaki ilişkiyi nasıl tanımlarsınız?

- Arkadaştık. Ben 77’liyim, o 63’lü. Ama yaşın bir önemi yok. Genç kız gibiydi Filiz. Belki de çocuğu olmadığı için. Çok enerjik, çok pozitif. Güzel yaşamayı seven bir kadındı. Müzik sever, dans eder, güzel yerlerde, güzel yemekler yer... Hayattan keyif alan bir insandı. Ama başlarda. Sonradan bu noktalara gelmesi çok trajik, çok üzücü. Çok yalnızdı. O şaşaalı hayatının içinde yapayalnızdı.

Vatan Şaşmaz’la nasıl tanışıyorlar?
- Vatan’ın askere gitmeden önceki döneminde, kısa süre beraberlikleri oluyor. İkisi de Polat Tower’da yaşıyordu. Asansörde filan, bir yerlerde tanışıyorlar. Çok seçici bir kadındı Filiz, hatta tutucu. Öyle önüne gelenle birlikte olacak bir kadın değildi. Güzel adam severdi, Vatan’ı da beğeniyordu. Vatan o dönem bekâr, Filiz de öyle... Görüşmeye başlıyorlar ama öyle göz önünde değil. Çoğunlukla evde vakit geçiriyorlardı. Filiz çocuk yapmak istedi, yaşı geçiyordu. Ama Vatan, “Aramızda yaş farkı var, olmaz!” demiş. Bunlara kırıldığını biliyorum. Bir erkekten duymayı istemeyeceğiniz şeyler. Vatan da kendine göre haklı. Filiz üzüldü fakat hayat da devam ediyordu. Öyle kendini kahretmedi.

Arkadaşınız Filiz Aker’in intiharını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Beni hiç şaşırtmadı. Hatta bekliyordum. Filiz 20 yıllık arkadaşım. Özünde çok iyi bir insan. Eşi benzeri zor bulunur bir kadın. Roman kahramanları gibiydi Filiz. Fakat çok yalnız bir kadındı. Tükenmiş bir kadındı. Bu dünyada, yaşayacak hiçbir şeyi kalmadı. Maddi, manevi bitti. O da ölmeyi istedi. Hiçbir şeyi istemediği kadar. Fırsat kolluyordu. Bence ‘kapanışı’ böyle yaptı. Büyük final. Daha önce iki kere kendini öldürmeyi denedi, üçüncüde başardı. Vatan’ı da aldı götürdü yanında. Geçen sene temmuzda, ABD Miami’de intiharı denedi, yanında ben vardım. Size anlatacağım hikâye de bu...

VATAN OLMASAYDI, ÖLÜMÜ BU KADAR BÜYÜK TANTANA OLMAZDI
Aile nasıl bir aile? Annesini öldüren bir abi, gasptan içeride yatan bir başka abi?..
- Filiz’in annesinin, Dilek’in babası tarafından öldürüldüğünü inanın ben de bir sene önce duydum. Bunlar bizim aramızda hiç konuşulmadı. Filiz, ailesinden bahsetmeyi hiç sevmezdi. Ama şiddet ve cinayetle bu kadar iç içe bir aileden ruh sağlığı normal bir insan çıkması sanki mümkün değil. Ama Eda, Dora ve Dilek’i çok seviyor ve onlarla görüşüyordu.

Peki Vatan Şaşmaz’ı neden öldürdü?
- Ben bilemem ama bence daha derin bir sorunu vardı. Hayatta bir amacı kalmamış, tükenmiş bir kadından söz ediyoruz. Para pul da bitmiş. Belki Vatan’ı da kendi sonuna kurban seçti. Belki de, büyük bir finalle gitmek istedi. Vatan olmasa bu kadar büyük tantana olmazdı.

Ben nereden bileceğim doğruları anlattığınızı?
- Size geçen sene intihar girişiminin ardından Amerika’daki hastanede yoğun bakımda çektiğim fotoğrafları gönderebilirim. Yayınlamayın ama. İlaçların fotoğrafını gönderebilirim. Sonra bana gönderdiği sesli mesajları da gönderebilirim...

MIAMI’DEKİ SUİTTE, 2016 YAZINDA İNTİHARA KALKIŞTI
Vatan Şaşmaz’dan bahsediyor muydu bu son senelerde?
- Hayır, hiç. Sadece, “Vatan evlendi, haberin var mı?” dedim. Yoktu. Resimleri gördü, bir bozuldu. “Amaaan boş ver, herkes kendi hayatını yaşıyor!” dedim. Geçiştirdik.

Sonra Miami’ye gittiniz mi?
- Evet, 2016 yazında... “Miami’de evi vardı, Sevilay da her sene giderdi” filan diyorlar ya, yalan, hiç evi olmadı. Önce Palm Beach’de bir otelde kaldık bir hafta, Filiz ödedi. Sonra Bal Harbour’daki Ritz Carlton’a geçtik. Suit istedi ama nasıl pahalı, bir geceliği 400 dolardan başlıyor. “Boş ver, Edi ve Jozi gelecek nasıl olsa. Benim onlarda param var. Sen öde, onlar gelince ben sana takdim ederim!” dedi. E, her zaman sözünde durmuş bir kadın. Bu konularda da ne kadar titiz olduğunu biliyorum. “Tamam” dedim. Onlar gelene kadar biz keyif yapalım istiyor. Kadının bir yere kaçacak hali de yok. Biz o otelde tam 3 hafta kaldık.

N’apıyor bu arada Filiz Aker?
- Hiçbir şey! Odadan sadece Instagram’a fotoğraf koymak için çıkıyor. Sigarası, içkisi, ilaçları, bütün gün odada...

Peki Vatan?
- Valla, Vatan’a çok yazık. Aralarında bir para konusu var mıydı, yok muydu inanın bilmiyorum. Ama bence aşk meselesi değil!

Vatan tarafından dolandırılan kadın imajı çizildi.
- O kısmı bilmiyorum. Ama aşk maşk değil. Ben size Filiz hakkında bildiklerimi anlattım...



Kaynak:hurriyet.com.tr

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: