Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

SEVMEDİM BUNU... İSYAN EDİYORUM TV seyircisi bazen izlediği dizilerin kahramanlarını öylesine benimsiyor ki inanılmaz tepkiler verebiliyor. Diziye istemediği bir oyuncu katıldığında isyan ediyor... Sevdiği dizi yayından kalktığında isyan ediyor... Sevdiği oyuncunun sahneleri azaldığında isyan ediyor.. Bazen dizideki olaylara isyan edip senariste öneriler bile getirebiliyor. İşte dizi müptelalarının çarpıcı isyanlarından örnekler.

Seyirci isyanda!

BÜTÜN BELALAR BU KIZI MI BULUYOR Bir dönem çok izlenen Kavak Yelleri dizisi de zaman zaman tutkunlarını isyan ettiriyordu.

Seyirci isyanda!

Dizinin son bölümleri yaklaşırken hep aynı konuların işlenmesinden şikayet eden bazı izleyiciler özellikle Aslı'nın başının bir türlü beladan kurtulmamasına tepki göstermişti.

Seyirci isyanda!

Seyirciler "Hayattaki bütün sorunlu tipler, bütün sorunlar Aslı'yı mı bulur. Devamlı birileri bu kızla uğraşıyor duruyor. Yeter artık. Biri gidiyor, biri başlıyor" diyerek isyan etmişti.

Seyirci isyanda!

22 Arap ülkesinde yayın yapan bir internet sitesi bu haberi manşetten duyurdu. Okurların bir kısmı Büyüküstün'ü tebrik etti bir kısmı ise evlilik öncesi hamile kalmasına kızgınlığını dile getirdi.

Seyirci isyanda!

SEYİRCİ İNTİKAM YÖNTEMLERİ ÖNERDİ Dizi seyircisi bazen de senaryodami gelişmeleri beğenmezse hemen müdahale ediyor. Bunun bir örneği de Kurtlar Vadisİ'nde yaşandı.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Küçük bir çocuğu gözünü kırpmadan öldüren dizi karakterinin hak ettiği dersi alması için teoriler üreten seyirci bazen de hayal gücünün sınırlarını aşıp "Memati, Ersoy'u kaplanlara at. Paramparça etsinler" ve " Memati bu herifi elektrikli testereyle doğrasın" gibi önerilerde bulundu!

Seyirci isyanda!

RUSYA'DA İSYAN ÇIKTI Türkiye'de daha gösterime girmeden tartışma yaratan Muhteşem Yüzyıl dizisi Rusya'da bir "isyana" neden oldu.

Seyirci isyanda!

Dizi Rusya'daki Domaşnıy kanalında 12 bölüm olarak yayınlandı. Bu arada da izlenme rekorları kırdı. 12'nci bölümün yayınlanmasının ardından aniden yayını bitirildi. İşte bu gelişme isyana neden oldu. Dizinin Rus hayranları isyan kampanyası başladı. İnternette dizinin yeniden yayınlanması için siteler kurdu.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR Kasaba dizisinin hayranları da yapımın yayından kaldırılmasının ardından sessiz kalmadı.

Seyirci isyanda!

Diziyi yayınlayan kanalın binası önünde toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle ''Kasaba'' dizisinin yayından kaldırılmasını protesto etti. Açıklamada, hiçbir sosyal güvencenin olmadığı ve oldukça stresli çalışma ortamları içinde 90 dakika olan dizilerin yetişmesini sağlayan dizi emekçilerinin haklarının da hatırlanması gerektiği vurgulandı.

Seyirci isyanda!

Dizinin içinde barındırdığı güzel mesajlardan dolayı yayından kaldırılmaması gerektiği savunulan açıklamada, dizi tekrar ekranlara dönene kadar eylemlerin sürdürüleceği kaydedildi. Ancak dizi ekrana dönmedi.

Seyirci isyanda!

BAZEN OYUNCULAR DA İSYAN EDER Usta oyuncu Halil Ergün de rol aldığı Gün Akşam Oldu dizisinin yayından kaldırılmasına isyan etmişti.

Seyirci isyanda!

Ergün dizinin yayından kaldırılmasını "vahşet" olarak nitelendirdi.

Seyirci isyanda!

Usta oyuncu "O dizide çalışanlarne olacak" diyerek tepkisini dile getirdi.

Seyirci isyanda!

DİZİNİN HAYRANLARI ÇOK İSYAN ETTİ AMA... Bu Kalp Seni Unutur mu Türkiye'nin yakın geçmişine odaklanan bir diziydi.

Seyirci isyanda!

Oyuncu kadrosuna rağmen beklenen izlenme oranını bir türlü tutturamadı.

Seyirci isyanda!

Dizinin tutkunları yayından kaldırılacağını öğrenince bunu engellemek için sosyal medyada platformlar bile oluşturdular. Ama tüm bunlar yeterli olmadı.

Seyirci isyanda!

Seyirci Yöntem'i yaş olarak da bu role uygun bulunmadı seyirciler tarafından. Dizi müptelaları onun yerine Erkan Petekkaya ve Şener Şen'in adını söyledi. Sonunda Kenan Birkan rolünü HAluk Bilginer üstlendi.

Seyirci isyanda!

EMİR O KIZA AŞIK OLMASIN Önceki gün de Adını Feriha Koydum dizisinin hayranları isyandaydı.

Seyirci isyanda!

DELİ SARAYLI SEYİNCİSİ DE İSYAN ETTİ Ekran ömrü kısa sürse de Deli Saraylı belli bir izleyici kitlesinin sevgisini kazanmıştı.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

ONU DAHA ÇOK GÖRMEK İSTİYORUZ Muhteşem Yüzyıl dizisinin en sevilen karakterlerinden biri de Filiz Ahmet'in canlandırdığı Nigar Kalfa.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Filiz Ahmet hayranları "Onu daha fazla görmek istiyoruz" diyerek basını da genç oyuhcuyla röportaj yapmaya çağırmıştı.

Seyirci isyanda!

OTEL ODASINA KAPANIP AĞLADIM Aydan Şener de rol aldığı dizilerin yayından kaldırılmasın talihsizliğini yaşayan oyunculardan.

Seyirci isyanda!

Şener, başrollerini Kenan Işık ile paylaştığı Fikrimin İnce Gülü dizisinin yayından kaldırılmasına çok içerlediğini söylemişti. Şener, haberi duyunca otel odasına kapanıp saatlerce ağladığını dile getirmişti.

Seyirci isyanda!

FERİHA İSYAN ETTİRDİ Görünüşe göre Adını Feriha Koydum dizisinin seyircisi çok sadık ve aynı oranda da çok kırılgan. Dizinin sezon finali yapacağı ve Hazal Kaya'nın kesin olarak yapımdan ayrılacağı belli olunca seyirci de isyan etti.

Seyirci isyanda!

Kaya'nın diziden ayrılmasını bir türlü hazmedemeyen hayranları "Feriha olmazsa bu diziyi kim izler" diyerek görüşlerini dile getirdi.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Dizinin final bölümünden önce Tatlıtuğ'un İdil Fırat ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Diziin tutkunları nedense Tatlıtuğ'un Fırat'la ilişkisini onaylamadı. Sosyal medyada "Beren'i koluna tak daha çok yakışır" yorumları yapıldı.

Seyirci isyanda!

Tatlıtuğ ile uzatmalı sevgilisi Azra Akın'ın yeniden bir araya gelmesi ise hayranları sevindirdi.

Seyirci isyanda!

Daha sonra dizinin oyuncu kadrosundan ve kamera arkası ekibinden ayrılanlar da oldu.

Seyirci isyanda!

Dizi final bölümüyle ekrana veda etti.

Seyirci isyanda!

YAHŞİ CAZİBE'NİN FİNALİ ÇILDIRTTI Ekranın en çok güldüren dizilerinden biriydi Yahşi Cazibe. Ancak final bölümüyle seyircisini kızdırdı.

Seyirci isyanda!

Bu final Azeriler'i de kızdırdı. Bunun nedeni ise Cazibe karakterinin Azeri olmasıydı. Azeriler, Cazibe'nin para için erkeklerle para için evlenen ve onları dolandıran bir kadın olarak gösterilmesinin kendilerini küçük düşürdüğünü ileri sürdü.

Seyirci isyanda!

Azeri seyirciler tepkilerini sosyal medyada "Hani biz sizin kardeşinizdik" diye tepki gösterdi. Senarist Gani Müjde ise "Cazibe'nin son bölümde olmayacağını öğrenince ona kötü bir son yazmak zorunda kaldım. Onu ben yaratmıştım ben öldürdüm" dedi.

Seyirci isyanda!

DAHA ÖNCE DE KIZMIŞLARDI Azeriler aynı dizi için daha önce de tepki göstermişti. Azeriler'i bu kadar kızdıran dizinin ana karakteri Cazibe'nin Türkiye'de kalabilmek için anlaşmalı evlilik yapması oldu.

Seyirci isyanda!

Azerbaycan Kültür Derneği yaptığı açıklamada dizinin Azeriler'i sinsice aşağıladığını ileri sürdü.

Seyirci isyanda!

Yapılan açıklamada: “Eğer Türkiye Cumhuriyeti kendi toprakları dahilinde bir yerel şiveyi ele alarak komedi dizisi çeviriyorsa Azerbaycan halkı buna karışmaz. Ama eğer Azerbaycan resmi dili ve Azerbaycan kızı dalga konusu yapılıyorsa bu beni, halkımı ve cumhurbaşkanımı ilgilendirecek konu olur” denildi.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Ancak dizi bazı Arap ülkelerinde özellikle erkekleri rahatsız etti. Cezayirli bir adam, Tatlıtuğ'a hayran olan ve her gece rüyasında onu gördüğünü söyleyen eşini boşadı. 40 yaşındaki adam, karısının, komşularına rüyalarında dizide Tatlıtuğ'un adı olan Muhammet'i gördüğünü söylediği için boşanmak istediğini, bu şekilde kirlenen namusunu temizleyeceğine inandığını ifade etti.

Seyirci isyanda!

Diziyi izlerken ev işlerini ihmal ettiğini söylediği karısından yakınan adı açıklanmayan adam, "Karım akşam yemeği saati olan 19.30'da televizyonun karşısına geçip saatlerce diziyi izliyordu, dizi başladığı zaman başka hiçbir şeyle ilgilenmiyordu. Komşulara onunla bir gece geçirmek istediğini, sürekli rüyalarında o adamı gördüğünü de söylüyormuş" diye konuştu.

Seyirci isyanda!

BU KADAR PARAYI NİYE ONLARA VERDİNİZ Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, Türkiye'de bir dönem izlenme rekorları kıran Binbir Gece dizisi sayesinde Hırvatistan ve Sırbistan'da da şöhreti yakaladılar. Hatta bu durum çifte 1 dakika 10 saniyelik bir reklam filminden 300 Bin Euro kazanma fırsatı da yarattı.

Seyirci isyanda!

Çift, Hırvatistan'ın ünlü bir alışveriş merkezinin reklam filminde birlikte kamera karşısına geçti. Korel ve Ergenç çiftinin reklam filminde oynaması ülkedeki bazı kesimleri kızdırdı. Bazı kişiler "Bu kadar para neden yabancı oyunculara" verildi diyerek eleştirilerini diye getirdi.

Seyirci isyanda!

İRAN'DA "AŞK-I MEMNU OPERASYONU" YAPILDI Bir dönem ekranda fırtına gibi esen Aşk-ı Memnu, Ortadoğu ülkelerini de etkisi altına almıştı. Ama dizi İran'da tepki çekti. Hatta bir operasyona bile neden oldu. Türk dizileri resmi olarak İran'da yayınlanmıyor. Ama seyirci çanak antenlerle bu yapımları izliyor. Başta Aşk-ı Memnu olmak üzere Türk dizilerinin Fars kültürüne zarar verdiğini ileri süren polis bir çanak anten operasyonu başlattı.

Seyirci isyanda!

Polis tek tek evleri dolaşıp bu dizilerin izlenmesini önlemek için çatı ve balkonlardaki çanak antenleri toplamıştı.

Seyirci isyanda!

Seyirci isyanda!

Sultan'ın Haremi adıyla yayınlanan diziye kızan bazı seyircilerin Türkiye'nin Dubai Başkonsolosluğu'nu arayıp ""Koskoca Osmanlı'yı Harem'den ibaret gösteriyor. Bu dizinin yayınını neden engellemiyorsunuz" dediği iddiaları gazetelere de yansıdı.

Seyirci isyanda!

BİZ HAREMİN MAHREMİYETİNE SAYGI GÖSTERMİŞTİK Muhteşem Yüzyıl, Ukrayna'da da eleştiri konusu olmuştu.

Seyirci isyanda!

Bunda da Hürrem Sultan'ın yani gerçek adıyla Roksalana'nın Ukrayna'lı olmasının etkisi büyüktü.

Seyirci isyanda!

Ülkesinde çekilen dizide Hürrem Sultan'ı oynayan Olga Sumskaya ""Biz Ukrayna'da çektiğimiz dizide bile haremin mahremiyetine saygı gösterdik. Hele hele toplumun muhafazakâr olduğu Türkiye'de müstehcen sahnelere hiç girilmemesi lazımdı" diye eleştirilerini dile getirdi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: