Sibel Can tüm yasakları deldi

Sibel Can tüm yasakları deldi

Ünlü sanatçı Sibel can, önceki akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde muhteşem bir konsere imza attı. GECEde 29 Nisan’da DMC etiketiyle çıkacak olan yeni albümü Arabesque’ten de ‘Sevmek’ ve ‘Seninle İlk Defa’ adlı iki şarkıyı ilk kez seslendiren Can, sahnede alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde müzikseverlerle buluştu.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Konser öncesi basın toplantısı yapan sanatçı, kameraların karşısında konuşurken duygulanarak ‘Ben ışık seviyorum. Allah şarkı söylemekten ve sizden ayırmasın. Zaten her zaman çok şükreden bir insanım, her şey için. İyi ya da kötü. Bu gece aslında yasak olmasına rağmen, Samsun Demir’den gizli ilk kez iki tane şarkımı seslendireceğim. Çünkü söylemek istedim.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Gerçekten müthiş bir repertuvar. Samsun Demir’e yarın ne diyeceğiz bilmiyorum. Yasaklar deliniyor bu GECE. Paylaşmak istedim. Çok içime sinen bir albüm oldu Arabesque. Aslında son günlerde çok özlediğimiz bir şarkı türü’ açıklamasında bulundu. Sanat hayatının ilk zamanlarını anlatan Can ‘Ben sanat hayatıma öyle başladım. Yolun başında arabeskin babası Orhan Gencebay keşfetti beni. Hiç çekinmeden söyleyebilirim arabesk şarkıları’ dedi.

Sibel Can tüm yasakları deldi

‘Arabesque’ albümü henüz çıkmadan 100 bin adet satan sanatçı ‘Yıllar önce milyonlar satardık. O rekorlara sahip bir sanatçıyım, şimdi artık 100 bini geçince Altın Plak alıyoruz. İlk defa uzun bir aradan sonra albüm çıkmadan 100 bin ön sipariş alındı ve satıldı.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Bu çok büyük bir mutluluk ve aslında insanların eski şarkılara özlem duyduğunu hissettim. Ben zaten bunu birkaç yıldır hissediyordum. Zamanlama çok önemliydi benim için. Doğru zamanda çıkarıyoruz hayırlısıyla’ sözleriyle mutluluğunu paylaştı.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Sibel Can, müzikseverlerin albümünde çok farklı bir tat bulacaklarını söyleyerek ‘Benim söylediğim şarkıları canım benim o, İbrahim Tatlıses söylemiş. Bir tane Küçük Emrah’ın küçükken söylediği bir şarkı var ve benim Müslüm Baba’m, canım... Nur içinde yatsın. Onun söylediği şarkılar var. Benim sesimden yorumumdan herkes farklı dinleyecek ve mest olacaklar’ dedi.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Can, merhum Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur’un açıklamalarıyla ilgili ise ‘En son bana sitemde bulunmalı diye düşünüyorum. Çünkü ben her şeyden önce müzisyen kızıyım. Bütün müzisyenler için canımı veririm. Her şeyin nasıl bu noktalara geldiğinin hep bilincinde olan bir insanım. Müslüm Baba zaten bizim canımız, babamızdı. En son 3 yıl önce Antalya’da yazın çalıştığımız bir otelde bir araya gelmiştik.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Muhterem Abla ve Müslüm Baba ile birlikte çok güzel vakit geçirdik. O ara biz de kuliste konuşmuştuk. Bu şarkıları söylesen çok iyi olur demişti bana. Muhterem Hanım’ı ben çok seviyorum. Albüm çıktığında da ilk ona göndereceğim. Zannediyorum o da ağlayacak, çok keyif alacak, mutlu olacak.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Müslüm Baba alternatifsiz müthiş bir ses. Gerçekten her şarkıyı bir insan bu kadar mı güzel ve tatlı okur? Ben ona layık olmaya çalıştım bu albümde. Bir de İbrahim Tatlıses... Onun hit yaptığı şarkıları da seslendirdim. Biliyorum ki çok mutlu oldu. Albüm çıkınca ilk işim İbrahim Bey’e gideceğim, daha sonra Muhterem Abla’ya CD’mi göndereceğim ve gönlünü alacağım’ dedi.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Sibel Can, birlikte çok güzel işlere imza attığı Tarkan’ın ‘Ahde Vefa’ albümü hakkında da övgü dolu sözler söyleyerek ‘Böyle güzel bir albüm olabilir mi? Türk Sanat Müziği’ne, her müziğe saygı duyan müthiş bir sanatçı. Ama her zaman sanat müziğine olan hayranlığını dillendirdi. Yıllardır üzerinde çalışıyordu. Arşiv niteliğinde bir işe imza attı.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Artık aslında bizim görevimiz iyi yorumcular olarak, arşiv niteliğinde albümler yapmalıyız. Tabii ki yeni şarkılar olacak, tabii ki herkese hitap edeceğiz ama hiç ticari düşünmeden yapmamız gereken bunu sunmak’ şeklinde konuştu.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Arabeskten Türk Sanat Müziği’ne, poptan halk müziğine kadar bir çok şarkı seslendiren Can, 3,5 saat sahnede kaldı. Dans şovlarıyla da izleyiciye görsel bir şölen sunan Can giydiği üç kostümle de göz kamaştırdı.

Sibel Can tüm yasakları deldi

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: