Simge Sağın röportajı

Simge Sağın röportajı

Miş miş şarkısıyla büyük çıkış yakalayan Simge Sağın yıllarca Gülşen, Yaşar ve Serdar Ortaç'a vokalistlik yapmış bir isim. Şimdi ise ışıklar onun üzerinde.

Simge Sağın röportajı

Müzik kariyeriniz nasıl gelişti? Konservatuvar birinci sınıftaydım. Zeynep Dizdar ile iki yıl çalıştım. Sonrasında dört yıl Gülşen’le uzun soluklu bir vokalistlik geçmişim oldu. Ardından Yaşar ve Serdar Ortaç'la eş zamanlı çalıştım.

Simge Sağın röportajı

Ortaç’la çalışırken besteci Erdem Kınay tarafından keşfedildim ve ilk albümüm "Yeni Çıktı" yı yaptık. Peşinden "Bip bip" şarkım geldi ve şimdi de "Miş miş" ile karşısınızdayım.

Simge Sağın röportajı

Gerçekten de Miş miş şarkısı ile buyaza hızlı bir giriş yaptınız. Şarkının hikayesi nedir? Bu piyasaya 15 senedir hem vokalistlik hem kendi sahnelerimde çok emek verdim. İlk albümümde çok güzel şarkılar vardı ama ilk albümlerin günahı olmaz derler. Riff Cohen'in şarkısını duyar duymaz bir an hayat durdu; onun doğru şarkı olduğunu hissettim.

Simge Sağın röportajı

Fransa ile gerekli görüşmeler yapıldı. Sibel Algan da üzerine öyle sözler yazdı ki şarkı kendi kendine patlayan sloganlara sahip oldu.

Simge Sağın röportajı

Sezen Aksu şarkının isim annesiymiş doğru mu? Sezen Hanım stüdyodayken o boşluğu doldurdu. Öyle güzel doldurdu ki hem şarkının isim annesi oldu hem de şarkıya gölgesi değdi.

Simge Sağın röportajı

Çok neşeli, eğlenceli bir klip olmuş... Yönetmenimiz Nihat Odabaşı'na Miş miş'i dinlettiğimde kendimizi dans ederken bulduk. 16-17 saat süren bir klip çekimiydi. Eve gittiğimde elim ayağım tutmuyordu.

Simge Sağın röportajı

Serdar Ortaç, Yaşar, Gülşen gibi isimlerin uzun yıllar vokalistliğini yaptınız. Bu çalışma yılları size ne kattı? Şu anki süreçte size destek oldular mı? Yardım alabilirdim ama ilk albümünden itibaren kendi kanatlarımla uçmayı tercih ettim. Bu insanlar bir nevi fabrika gibi çok büyük yetenekler ve gemilerini tek başına yürütebilen insanlar.

Simge Sağın röportajı

Ben kendime hep bu yönlerini örnek aldım. Ama destek almadım; onlar kendi yollarında ilerliyorlar. Ben kendime başka bir yol çizmek istedim. Kendi yarattığım profille devam etmek istedim.

Simge Sağın röportajı

Rekabeti sever misiniz? Pop dünyasında kendinize rakip olarak gördüğünüz biri var mı? Birilerine rakip geliyorum gibi büyük cümleler kurmayı çok sevmiyorum, ne de olsa ben çok yeniyim henüz. Buradan kalkıp ahkam kesmek çok büyük saygısızlık olur.

Simge Sağın röportajı

Biz çok yeniyiz. Sadece başarımızla yeteneğimizle ve müziğimizle bir yerlere varmaya çalışıyoruz. Onların da biz de gördükleri şeyin bu olmasını istiyorum.

Simge Sağın röportajı

Konservatuvar okuyorsunuz aynı zamanda da alaylısınız, eğitim size neler kattı? Evet, Klasik Türk müziği ses eğitimi bölümünde okuyorum ve ud çalıyorum. Eğitim çok önemli ama sektörle çok farklı şeyler. Mutlaka dirseklerinizin yaptığınız meslekle ilgili bir masaya değmesi gerektiğini düşünüyorum.

Simge Sağın röportajı

Aldığınız eğitimin sahneye yansıması var ama birbiriyle harmanlanması şart. Sahne tecrübesinin yaşanması gerekiyor. Klasik Türk Müziği de ve pop da söylüyorum.

Simge Sağın röportajı

Sahnede kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Sahne her şeyi unuttuğum tek yer, orada kuş gibiyim. İnsanları etki altına almak noktasında tecrübe devreye giriyor. Bu işi en iyi yapan adam Serdar Ortaç’tır kanımca. Ben onu 2 yıl boyunca sahnede izledim; öğrencisi oldum. Çalıştığım tüm insanlardan her zaman kendime bir şeyler kattım senelerce aslında ceplerimi doldurdum.

Simge Sağın röportajı

Sahne benim için her şeyin amaçlarımın toplandığı tek nokta. Şarkı söylerken kendimden geçiyorum, hızlı söylerken bir takla atmadığım kalıyor. Şarkılar, ışık ve insanlar var. Onlar için orada oluyoruz.

Simge Sağın röportajı

Şarkılarınızı başkalarında duyduğunuzda ne hissediyorsunuz? Çok hoşuma gidiyor. Çirkin bile söyleseler hoşuma gidiyor. Yeter ki söylesinler.

Simge Sağın röportajı

Müzik dışında neler yapıyorsunuz? Hayatımın merkezinde müzik var. Bunun dışında film izlemeyi, kitap okumayı çok severim. Mutlaka spora giderim. İlkokul 5 ayarında çiçekli böcekli renkli resimler yapıyorum, çok çirkinler. İçimdeki çocuk hiç kaybolmuyor. Evde de hep bir müzik havası var. Annem de babam da gitar çalar.

Simge Sağın röportajı

Rol model olarak gördüğünüz biri, idolünüz var mı? En büyük idolüm Sezen Aksu’dur. Sezen Hanım'ın sahnesini çok izledim. Bu kadar güzel hikayeleri olan, insanları kıkır güldüren sahne enerjisi olan biridir.

Simge Sağın röportajı

Hem besteci hem söz yazarı hem sahne sanatçısı olarak en büyük örnek aldığım isim odur. Tek başına dev bir prodüksiyon. Üstüne söyleyecek isim bulamıyorum.

Simge Sağın röportajı

Magazinsel bir isim değilsiniz… Ben de biliyorum insanların gittiği yerlere gitmeyi ama gitmiyorum, sevmiyorum. Özgürlüğüme düşkünüm. Sadece müziğimle anılmak istiyorum. Hiçbir gizli saklım yok ama özel hayatımı da o şekilde yansıtmak istemiyorum.

Simge Sağın röportajı

Sevgiliniz var mı? Var. Ozan Bayraşa’yla beraberiz. Ozan; hayatıma girdiğinden beri kişisel hayatımı da, aşkımı mutluluğumu da besleyen, işime saygı gösteren bir insan. Besteler yapıyoruz, şarkılar söylüyoruz, tatile gidiyor yollara çıkıyoruz.

Simge Sağın röportajı

Yeteneği dışında çok da öngörüsü olan biri. Ona sonsuz güveniyorum. Aslında müzikal açıdan da onun sözlerini dinlediğim için de şu an bu başarıyı yaşıyorum.

Simge Sağın röportajı

Bizi bekleyen başka çalışmalarınız var mı? Konser, klip, albüm gibi… Eylül sonunda bir single çalışmamız geliyor. Ardından da bir albüm çıkaracağız. İnşallah çok güzel olacak.

Simge Sağın röportajı

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: