Tanju Gürsu unutulmadı!

Anabilim Eğitim Kurumları Tiyatro Kulübü tarafından aylardır büyük bir özveriyle hazırlanan “7 Kocalı Hürmüz’’ Galası gecesi, önceki akşam Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampüsünde gösteriye çıktı.

Tanju Gürsu unutulmadı!

"7 Kocalı Hürmüz" galasına aralarında Türkan Şoray, Ezel Akay, Gökçe Bahadır ve Nefise Karatay ünlü isimler katılarak alkışlarıyla destek oldu. Anabilim Tiyatro Kulübü öğrencilerinin performanslarıyla göz doldurduğu ‘7 Kocalı Hürmüz’ müzikali, ebediyete uğurladığımız Yeşilçam'ın jönü, ayrıca 1971 yapımı 7 Kocalı Hürmüz oyuncularından Tanju Gürsu'ya ithaf edildi. Oyun sonrasında Anabilim Eğitim Kurumları Başkan'ı Serkan Kılıç ve İcra Kurulu Üyesi Seda Zeynep Aytaçlı tarafından konuklara plaketleri takdim edildi. Eski manken Nefise Karatay, ödülünü alırken, "İyi ki buradayım dedirten muhteşem bir performans izledim. Bütün genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi. Nefise Karatay ardından usta yönetmen Ezel Akay, ödülünü almak için sahneye çıktı ve yönettiği 7 Kocalı Hürmüz'ün Gürsel Korat uyarlamasını izlemenin kendisi için büyük sürpriz olduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti belirtti.


Bu onur ödülünü Tanju Gürsu adına alıyorum

Ödülünü hem sınıf arkadaşı hem de Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkan'ı olan Serkan Kılıç'tan alan güzel oyuncu Gökçe Bahadır, "Bu okul benim oyunculuk yolculuğuna ve tiyatroya başlamama sebep olan ve mezun olduğum kurumdur. Bu oyunu izledikten sonra mezun olduğum okul ile bir kez daha gurur duydum. Genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Muhteşem bir oyun sergilediler. Anabilim eğitim kurumlarının tiyatroya verdiği önemi ortaya koydular" dedi ve 7 Kocalı Hürmüz'de rol alan tüm öğrencilere bol şans diledi. İcra Kurulu Başkan'ı Serkan Kılıç'tan ‘’Yaşam Boyu Onur Ödülü" almak üzere alkışlarla sahneye davet edilen Türk Sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, duygu dolu anlar yaşadı. "Gösteriyi izlerken her birinizle iftihar ettim, harikaydınız, hepinizi kutluyorum, bu eğitim kurumunu da kutluyorum gençlerimizi sanata yönlendirdikleri için. Çok özel bir gece oldu benim için. İlk dakikalarda biraz fazla duygulandım. Çünkü yıllar önce 7 Kocalı Hürmüz'de beraber oynadığım rol arkadaşım Tanju Gürsu'yu bugün ebediyete yolcu ettik, ben de oradaydım. Garip bir tesadüf oldu. 7 Kocalı Hürmüz'ü burada karma karışık duygular içinde izledim. Onun cennette ruhu şad olsun. Sizler, sizlerin alkışı, sevgisi, bir tarafta hafızamda canlandırdığınız anılar, gerçekten unutamayacağım bir gece oldu, sizlerle teselli buldum. Bu onur ödülünü merhum sanatçı, dostum Tanju Gürsu adına alıyorum’’ şeklinde konuştu. Cengiz Çevik' in yönettiği Emre Karaca’nın koreografisini yaptığı müzikal galası, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: