Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Cengiz Semercioğlu'nun haberine göre, Televizyon sektörünün en güçlü yapımcılarından Timur Savcı şok bir karar aldı!

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Çalıkuşu ve Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcılığını yapan TİMS Prodüksiyon’un sahibi Timur Savcı, ani bir kararla ağustos ayı itibariyle sektöre iki yıl ara verdiğini açıkladı.

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Ay Yapım’la birlikte sektörün en güçlü dizi yapımcılarından biri olan TİMS Production'ın sahibi Savcı, geçtiğimiz salı günü aldığı karar ile herkesi gözyaşı içinde bıraktı.

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

O ana kadar kimsenin bilmediği kararını çalışanlarına ve kurmaylarına açıkladı. “Sektöre ara verdiğini, iki-üç yıl boyunca hiçbir şey yapmayacağını, şirketinin bütün ticari faaliyetlerini durdurduğunu, yapacağı işleri iptal ettiğini” açıkladı... Bundan sonra ailesine ve çocuğuna zaman ayıracağını dile getiren Savcı, Bu kararına saygı gösterilmesini isteyerek konuşmasını noktaladı.Timur Savcı’nın bu duygusal konuşmasını ekibi gözyaşları içinde dinledi.

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Muhteşem Yüzyıl ve Çalıkuşu'nun yapımını gerçekleştiren Timur Savcı; Muhteşem yüzyılın haziran aylarında, 15-16 bölüm sonra bittiğini ve dizinin Oturmuş ekibinin olduğunu, çekmeye devam edeceklerini dile getirdi. Kendisi de ağustosa kadar işinin başında. Çalıkuşu'nun ise devam ettiğini önümüzde ki sezonda süreceğini dile getirdi. Kanal D yönetimini arayarak sektörden bir süreliğine çekildiğini, Çalıkuşu’nun önümüzdeki sezon devam edip etmeyeceği kararını kanal yönetimine bıraktığını açıkladı.

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Timur Savcı’nın bu sezon devam eden işlerinin yanı sıra önümüzdeki sezon için de büyük bombaları vardı... Muhteşem’in yerine Kösem Sultan’ı yapacaktı Star’a... Kanal D’ye de büyük bir dizi projesi vardı. Star ve Kanal D yönetimlerini arayarak sözleşme aşamasındaki bu işleri de durduğunu, yapmayacağını bildirdi. Kösem için kullanacağı Muhteşem’in 7 milyon liralık setini de yıkacağını açıkladı. Star’ın “Kösem’in haklarıyla birlikte seti de bize devret” teklifine ise sadece “Bunu düşüneceğim” y

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Timur Savcı’nın sahibi olduğu TİMS, sektörün en çok kazanan yapımcılarından. İşte Forbes dergisinin araştırmasına göre son 3 yılda en çok kazanan yapımcılar. 2012-2013 1- Ay Yapım: 69 milyon ciro, 6.6 milyon kâr 2- D Yapım: 47.7 milyon ciro, 4.5 milyon kâr 3- TİMS: 41.5 milyon ciro, 4.1 milyon TL kâr 2011-2012 1- Ay Yapım: 75 milyon ciro, 7.2 milyon kâr 2- D Yapım: 50 milyon ciro, 4.8 milyon kâr 3- TİMS: 42 milyon ciro, 4 milyon lira kâr 2010-2011 1- TİMS: 52 milyon ciro,

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

İşin ilginci bundan tam 8 ay önce Timur Savcı’nın en gözde oyuncusu Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu yaşayarak her şeyi bir anda bırakıp Almanya’ya gitmişti... Timur Savcı’nın her şeyi bir anda bırakıp ara vermesi akıllara “oyuncusuyla aynı psikolojiyi mi yaşadı” sorusunu getirdi... Ancak öyle değil. Timur Savcı’nınki bir kaçış değil, bir mola...

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Kendisine, ailesine ve projeleri için yeniden heyecanlanmaya zaman ayırmak istediği için bu kararı aldı... Henüz 39 yaşında Timur Savcı... Evli ve üç çocuğu var... Bir dönem yurtdışında yaşamayı düşünüyor, kafasını dinlemek, İngilizce’sini geliştirmek istiyor. 2-3 yıl sonra da yeniden sektöre dönmeyi planlıyor.

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Benim en çok merak ettiğim böyle hayati bir kararda erkeğin hayatındaki kadının nasıl bir tepki verdiği?.. Timur, eşi Banu Savcı ile birlikte çalışıyor TİMS’te. Banu Hanım, TİMS’in başarılarındaki gizli kahraman. Öğrendiğim kadarıyla bu önemli kararı haliyle ilk eşine söylemiş Timur Savcı... Banu Hanım da “Harika bir karar. Sonuna kadar arkandayım” demiş... Şimdi genç çift, çocuklarıyla birlikte uzun bir tatile çıkmaya hazırlanıyor. İktidarı, gücü, parayı ellerinin tersiyle itip, çekip gideb

Timur Savcı'dan şok eden açıklama!

Televizyon sektörüne bomba gibi düşecek bu konuyla ilgili Timur Savcı’nın da görüşünü almak istedim... Ancak, telefonlarımı açmadı, geri dönmedi. “Konuşmak istemediğini” dolaylı yoldan iletti bana... Salı günü öğlen haberi ekibine açıkladıktan sonra, Muhteşem setinden gelen haberle öğrendim ben bu olayı. Çok yakınlarından araştırdıkça da yukarıda yazdığım ilginç detayları öğrendim. Timur da konuşmak istemeyince saygıyla karşıladım.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: