Türkiye Eurovision festivalinde!

Türkiye Eurovision festivalinde!

Türkiye'yi 2002 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Leylaklar Soldu Kalbinde" şarkısı ile temsil eden ve bugüne dek yurt içi ve yurt dışı pek çok festivalden ödülle dönen Buket Bengisu, Portekiz'in geleneksel Eurovision festivalinin bu yılki final GECEsinde özel davetle sahne almaya hazırlanıyor.

Türkiye Eurovision festivalinde!

5-7 Eylül arası pek çok ülkeden müzikseverin katılımı ile gerçekleşecek ve İsveç, Romanya, İtalya, Belçika, Portekiz, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Slovenya, Danimarka, İzlanda ve İsrail'in de aralarında bulunduğu pek çok ülkenin önceki Eurovision temsilcilerinin de yer alacağı festivalin son GECEsinde canlı performans sergileyecek olan Buket Bengisu, Eurovision şarkısının yanısıra Portekizce bir şarkıyla da Eurovision severlere sürpriz yapacak.

Türkiye Eurovision festivalinde!

Şu sıralar Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars ile birlikte sahne alan ve geçtiğimiz yıl Cemal Reşit Rey'de sanat yönetmenliğini de yaptığı "Sevilen Müzikaller ve Film Müzikleri" konserine de imza atan Buket Bengisu, Portekiz'e ve Eurovision festivaline davet edilen ilk Türk sanatçı olma onurunu taşıyor.

Türkiye Eurovision festivalinde!

Türkiye TRT'nin kararı ile geçtiğimiz yıldan itibaren Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmamasına rağmen dünyadan pek çok müziksever Türkiye'nin bu kararına tepkili. Organizasyonun Portekizli yetkilileri ise Türkiye'yi yarışmada mutlaka görmek istediklerini belirterek ilk defa bu yılki festivale bir Türk temsilciyi davet etmeye karar verdiklerini ve Buket Bengisu'yu seçtiklerini belirttiler.

Türkiye Eurovision festivalinde!

Festival, Portekiz'in Setúbal şehrinde 5 Eylül'den itibaren 3 gün boyunca devam edecek.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: