"Üçüncü çocuğu 5 yıl sonra düşünürüm"

Çağla Şıkel, şu aralar çok yoğun... Yeni bir reklam filminde rol aldı. Hemen arkasından kendini 16 yıl ara verdiği baleye dönmesi yönünde gelen teklife “evet” dedi. Şikel, Alişan’la dargınlığından baleye, annelikten tatil planlarına birçok şeyi anlattı.

* Baharatlara karşı özel bir ilginiz varmış, doğru mu? - Doğru... Annem Adanalı. Pul biber ve fesleğene özellikle bayılırım. Köfteye, çorbaya, her şeye pul biber koyarım. Acıyı ailece seviyoruz.

* Çocuklarınız da mı seviyor acıyı? - Kuzey seviyor. Özellikle de turşu acısını... Uzay’a vermiyoruz ama, daha çok küçük...

* Bir dönem oyunculuk yaptınız ama sonrasında sizi sadece reklamlarda görebildik, neden? - Dizi için haftanın beş-altı günü çalışmak gerekiyor. Beni çocuklarımdan o kadar uzun saatler ayırabilecek kadar cazip bir proje çıkmadı açıkçası.

* Çeşme’de tatile devam ediyorsunuz, nasıl gidiyor? - Çok güzel ama biraz hastalıklı başladık. 15 gün önce Kuzey hastalandı, ateşi vardı. Onu iyileştirdik hep beraber Çeşme’ye gittik, bu sefer Uzay ateşlendi. Şimdi iyiler, inşallah yazı sağlıklı geçiririz.

* Çocuklarınızın iş hayatından uzak kalmanızda etkisi var mı? - Hayır. Ben enerjimi çalışmaktan alıyorum, çalışmayı çok seviyorum. Ama onlardan çok uzak kalacağım işleri tercih etmiyorum tabii.

* Sete götürdüğünüzde oğullarınızın tepkisi nasıl oluyor? - Seti çok sevdikleri söylenemez ama onun iş olduğunun, para kazandığımızın farkında. Para kazandığımızda neler alınabileceğinin de.

* Kuralları olan bir anne misiniz? - Çok katı kurallarım yok ama disiplinli bir anneyim. 9 dedin mi yatacaklar. GECE 11’de kucağında bebek gezdiren annelerden olmadım. Tabii ki herkesin bakıcısı olamayabilir ama uyku düzeninin bakıcıyla da çok alakası yok bence.

* Yeni sezon için yeni projeler var mı? - Var ama henüz kesinleşmedi, imzalar atılmadı. İki hafta içinde netleşir diye düşünüyorum.

* Yine eşiniz Emre Altuğ ile bir program yapmayı düşünüyor musunuz? - Yok, bu kez Alişan’la olma ihtimali var.

* Alişan’la aranız düzeldi yani... - Evet. Alişan askerden geldikten sonra ekranlarda çok konuştu. Benim de böyle şeyleri sevmediğimi biliyor, gıcıklık olsun diye yaptı sanırım. Sonra “Konuşmamam lazımdı, gerçekten üzüldüm, özür dilerim” dedi. Özür dilemek büyük bir erdem. Şimdi de hasret gideriyoruz. Benim aslında dostluklarımda böyle şeyler yoktur. Alişan’ın denyoluğuna denk geldi işte (gülüyor).

* Ara ara sizinle ilgili boşanma dedikoduları çıkıyor, o konuda neler söyleyeceksiniz? - Bir keresinde Nişantaşı Atiye Sokak’ta oturuyorduk, kız arkadaşlarım da vardı. Biz kızlarla Koridor’a gitmek istedik, Emre gelmek istemedi. Biz de kızlarla eğlendik. Ondan sonra vay biz nasıl ayrı sokaklarda eğlenirmişiz! Dedikodular işte oradan çıktı. Ben kocama söylemişim, haber vermişim, onun dışında hesap verecek kimsem yok.

* Tatile Çeşme’de mi devam edeceksiniz? - Ağustos ayında Bodrum’da olacağız. Çünkü Bodrum Bale Festivali’nde dans edeceğim. Devlet Opera ve Balesi’nin baş koreografı Mehmet Balkan’dan geldi teklif. Samsun Devlet Opera ve Balesi bu sene Bodrum’da “Bach Alla Turca” diye bir eserle sahne alacak, ben de onlarla çıkacağım.

* Kaç yıldır baleden uzaktınız? - 16 yıldır dans etmiyorum. Balerinler 10 gün bile ara verse iki yıl hiçbir şey yapmamış gibi hissederler. Nankör bir meslek.

* Üçüncü çocuğu düşünüyor musunuz? - Şu an bir bacağıma biri, öbürüne diğeri sarılıyor, başka bacağım yok! Yine de kati konuşmuyorum, çünkü bebekleri çok seviyorum. Beş yıl sonra tekrar konuşuruz.

* Alaçatı’da iki yeni mekan sahibi olmuşsunuz. Hayırlı olsun diyeyim... - Teşekkür ederim... Evet, biri küçük bir bar. Dostlarımızla buluştuğumuz yer gibi oldu. Otelin de inşaatı hâlâ devam ediyor. Sanırım 15-20 gün sonra açılacak. Aslında Emre’nin ağabeyi Ahmet Altuğ sahibi. Biz işletmeci değil, mal sahibiyiz.

Röportaj: Gülbahar KARAKUŞ - Fotoğraflar: Levent KULU / hurriyet.com.tr

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: