ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

GÜNDÜZ GÜZELİ- Luis Bunuel'in Belle de Jour (Gündüz Güzeli) adlı filmi gündüzleri genelevde çalışan genç bir kadının öyküsünü anlatıyor. Film, Joseph Kessel'in romanının uyarlaması.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

KESİŞEN YOLLAR- Ülkemizde Kesişen Yollar adıyla gösterilen film Halle Berry'nin en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazanan ilk zenci kadın oyuncu olarak tarihe geçmesine sebep oldu. Filmin en unutulmaz sahnesi Berry'nin canlandırdığı Leticia karakterinin Billy Bob Thornton tarafından canlandırılan Hank karakterine "Lütfen beni rahatlat" dediği ve iki oyuncunun cesur bir sevişme sahnesi için kamera karşısına geçtiği sahneydi.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

ANANI DA- Ülkemizde Ananı da adıyla gösterilen Y Tu Mamá También, Julio ve Tenoch adlı 17 yaşındaki iki arkadaşın hayali bir kumsala doğru yaptığı yolculuğu konu alıyor. İkiliye olgun bir kadın olan Luisa da katılır. Böylece öykü, iki gencin kendilerini, karşı cinsi ve hayatı keşfetmelerine dönüşür. Alfonso Cuaron'un yönettiği filmin başrollerinde Gael Garcia Berhal, Diego Luna ve Maribel Verdú yer alıyor.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

BETTY BLUE- Béatrice Dalle ve Jean-Hugues Anglade'nin başrollerini paylaştığı film, ülkemizde içeriği nedeniyle Danıştay kararıyla gösterime girmişti. Bu erotik drama 1980'li yıllara damgasını vurmuştu.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

TUTKU OYUNLARI- Tutku Oyunları (Little Children) adıyla gösterilen film ikisi de farklı kişilerle evli olan Brad ve Sarah'nın yasak aşkını anlatıyordu. Kate Winslet ve Patrick Wilson filmdeki performanslarıyla eleştirmenlerden tam not aldı.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

SEKRETER- Maggie Gyllenhaal bu filmdeki performansıyla kariyerinde büyük bir çıkış yakaladı.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

PARİS'TE SON TANGO- Bernardo Bertolucci'nin Paris'te Son Tango (Last Tango in Paris) adlı filmi hala sinema tarihinin en güçlü erotik filmlerinden biri olarak nitelendiriliyor. MArlon Brando ve Maria Schrader filmin başrollerini paylaşıyordu.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

VE TANRI KADINI YARATTI- Roger Vadim'in yönettiği Et Dieu... créa la femme (ve Tanrı Kadını Yarattı) o günlerde gencecik bir yıldız olan Brigitte Bardot'yu beyazperdeye tanıttı. Bardot bu film sayesinde dünyaca tanınan seks ilahelerinden biri haline dönüştü.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

MULHOLLAND ÇIKMAZI- Beyazperdenin sıradışı yönetmenlerinden David Lynch'in imzasını taşılan Mullholand Drive (Mulholland Çıkmazı) sinema tarihinin en etkileyici ve kıştırtıcı sahnelerinden birine de sahipti. Naomi Watts ile Laura Elena Harring'in bu öpüşme sahnesi uzun süre konuşulmuştu.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

SEKS VE LUCIA- Julio Medem'in yönettiği film, Madrid'de garsonluk yapan bir genç kızın öyküsü üzerine kurulu. Uzun süredir birlikte olduğu yazar sevgilisinden ayrılınca yalnız kalmaya ihtiyacı olduğunu düşünerek bir Akdeniz adasına seyahate gitmeye karar verir.Lucia bu adada, güneş ve denizin koynunda gizli bir günlüğü okurcasına eski ilişkilerinin karanlık noktalarını sorgulamaya başlar

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

VAROLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ- The Unbearable Lightness of Being Philip Kaufman'ın Milan Kundera'dan uyarladığı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği (The Unbearable Lightness of Being) Juliette Binoche, Lena Olin ve Daniel Day-Lewis'li kadrosunun yanısıra konusuyla da dikkat çekiyordu. Filmin en çok konuşulan sahnelerinden biri de Juliette Bİnoche'un canlandırdığı Teresa karakterinin Lena Olin'in oynadığı Sabina karakterine çıplak poz verdiği sahne oldu.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

VAROLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ- Yönetmen Philip Kaufman'ın ünlü yazar Milan Kundera'nın aynı adlı romanından uyarladığı filmde Daniel Day Lewis'in oynadığı Thomas ile Lena Olin'in canlandırdığı Sabina karakterinin sevişmesi ilk 5'te yer aldı.

ÜNE KAVUŞTURAN SAHNELER

SADAKATSİZ- Olivier Martinez ile Diane Lane'in rol aldığı Unfaithfull (Sadakatsiz) sinema tarihinin en kışkırtıcı sahnelerine sahip

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: