“Yalancılar ve Mumları” geliyor!

BBC Studios ve Türkiye’nin en büyük içerik üreticilerinden Medyapım, modern hayatı ve aşkı iddialı bir şekilde ele alan Mistresses formatının Türk seyircisine uyarlanması için yaptıkları anlaşmayı uluslararası bir basın bildirisi ile duyurdular.

“Yalancılar ve Mumları” geliyor!

Doctor Foster (Sadakatsiz)’in başarılı uyarlamasından sonra Medyapım tarafından lisanslanan Mistresses (Yalancılar ve Mumları) Ecosse Television’ın ortak yapımcılığında BBC ve BBC Amerika için üretilmişti. Dizi, üniversitede tanışmış otuzlarında olan bir grup arkadaşın birbirinden farklı hayatlarını ve aşklarını ele alıyor. Türkiye’nin en büyük içerik üreticilerinden biri olan Medyapım tarafından uyarlanan “Yalancılar ve Mumları” FOX Türkiye’de yayın macerasına başlıyor.

Grey’s Anatomy( Doktorlar) ve Desperate Housewives (Umutsuz Ev Kadınları) gibi birçok başarılı uyarlamaya imza atmış Merve Girgin Aytekin’in yönetmenliğini yapacağı dizinin Türkiye’de 30 Eylül 2021 tarihinde yayına başlaması planlanıyor. Dizinin yetenekli oyuncu kadrosunda Ceren Moray (Öğretmen, Avlu), Elçin Sangu (Kiralık Aşk), Şafak Pekdemir (Yasak Elma), Burcu Gölgedar (Avlu) ve Melike Güner (Doktorlar) da bulunuyor.Türkiye; ABD, Rusya, Slovakya, Güney Kore ve Japonya’nın ardından Mistresses formatını lisanslayan altıncı ülke olacak. Mistresses’ın Türkiye uyarlaması, Türkiye’de ikinci sezonu onaylanan ve orijinali Mike Bartlett tarafından yazılmış ve Drama Republic tarafından üretilmiş Doctor Foster (Sadakatsiz) uyarlaması ile, yapımcılığını Sister’ın yaptığı Abi Morgan’ın yazdığı The Split (Evlilik Hakkında Her Şey) uyarlamasının ardından BBC Studios’un büyük başarı kazanmış formatları arasına katılıyor. BBC Studios’un Uluslararası Satışlar Kıdemli Başkan Yardımcısı AndréRenaud: “Kalbinde güçlü kadın karakterler olan Mistresses, arkadaşlıktan aşka, gündelik ilişkilerin karmaşıklığını ele alıyor. Birçok başarılı kadından oluşan ekibin, bu hikayeyi Türk izleyicisi için nasıl hayata geçireceğini sabırsızlıkla bekliyorum. Bir kez daha bu sektörde Medyapım ile ortaklık yapmaktan çok gurur duyuyorum.” derken; Medyapım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aksoy ise: “Sadakatsiz’in ardından BBC ile birlikte yeniden kadın odaklı bir projede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Yalancılar ve Mumları, kadınlar arasındaki güçlü arkadaşlığı esas alarak birbirlerini kardeş olarak benimsemiş dört kadının nefes kesici hikayesini anlatıyor. Yalancılar ve Mumları’nın da Sadakatsiz’in ulaştığı yerel ve uluslararası başarıya ulaşmasını umuyoruz.”dedi. Medyapım ile olan anlaşma BBC Studios’un format satışları yöneticisi TommasoMuffato aracılığı ile yapıldı.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: