Yasemin Allen: Terkedildim ve aldatıldım!

Türkiye, Avustralya, İngiltere üçgeninde yetişti. Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra masum ve saf güzelliğiyle ekranın yıldızı oldu. ‘Şeref Meselesi’ dizisiyle gündemde olan Yasemin Allen ile annesi Suna Yıldızoğlu’nun babasıyla tanışma hikâyesini, aşkı ve “Bir türlü yetmiyor” dediği zamanı konuştuk. Hakan GENCE/ Fotoğraflar: Emre YUNUSOĞLU

Yasemin Allen: Terkedildim ve aldatıldım!

Aslen İngilizsiniz ama çocukluğunuz Türkiye’de, ergenliğiniz Avustralya’da geçti. Şimdi yine Türkiye’de yaşıyorsunuz. Kendinizi nereli hissediyorsunuz?

- Gözümü Türkiye’de dünyaya açtım, ilkokulu da burada okudum. İnsanları algılamaya başladığım yer bu ülke. Evde İngiliz bir ailenin içinde Türkiye’yi benimsemiş müthiş bir anneyle Türkçe konuştum. Ardından Avustralya’da farklı bir ortamı yaşadım. Üç farklı kültürü de benimsemiş bir insan haline dönüştüm. Bu da benim için özel bir şans oldu.

Bu mozaiğin temellerine dönelim... Nasıl tanışmış anne babanız?

- Annem, 16 yaşındayken İngiltere’de tanışıyor babamla. Ama bir süre sonra Türkiye’ye taşınıyor ve irtibatları kopuyor. Yıllar sonra babamın numarasının yazılı olduğu bir kâğıt buluyor. Şansını deniyor. Babam hâlâ o numarayı kullanıyormuş. Tekrar İngiltere’de buluşuyor ve bir süre sonra evleniyorlar. Ardından babam da Türkiye’ye taşınıyor. Ben de burada doğuyorum. Annem babam ayrılana kadar yani 11 yaşıma kadar da Türkiye’de yaşadım. Sonra annem ve erkek kardeşimle Avustralya’ya taşındık. Sekiz sene de orada kaldıktan sonra Türkiye’ye geri döndüm.

Neden Türkiye’ye döndünüz?

- Çünkü burada büyüdüm ve bitmemiş bir hikâyem olduğunu hissettim.

Farklı kültürlerle büyümek sizi nasıl bir kadın yaptı?

- Hayatımda farklı kültürleri yaşayıp bunları tecrübe edebilmek benim için çok büyük bir şanstı. Hatta beni ben yapan en önemli özelliklerimden biridir bu farklılıkları yaşamış olmam. Şimdi bu edindiğim tecrübelerimi, gözlemlerimi mesleğime yansıtıp farklı yorumlar çıkartıyor olmanın keyfini yaşıyorum.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: