Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Oyuncu Hakan Eratik ile geçen yıl yaptığı evliliğin ardından şimdi de bebek heyecanı yaşayan Yeşim Salkım, hamile olduğunu öğrendiğinde mutluluğunu ilk önce Amerika’da okuyan kızı Gizem ile paylaşmış. Salkım, 18 yıl aradan sonra hamile kaldığı için mutlu olduğunu, ancak ilk üç ay nazardan korktukları için bu mutlu haberi kimseyle paylaşmadıklarını söylüyor.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Güzel sanatçı, ikinci çocuğunu dünyaya getirecek olmasının heyecanını anlatırken mutluluğu gözlerinden okunuyor; “Aşık olduğum adamdan bebek sahibi olacağım için kendimi şanslı hissediyorum. Tek isteğim sorunsuz bir doğum gerçekleştirmek” diyor. Eşi Hakan Eratik ise bebek konusunda eşi kadar heyecanlı olduğunu belirterek “Yeşim’in beslenmesine dikkat ederken ben de kilo almaya başladım. Soranlara, ‘ben de hamileyim’ diyorum” dedi.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Yeni albüm çalışmalarını tamamlayan Salkım ise, sahneleri bırakmadığını, özel gecelerde sahne alacağını söyledi. Çift birbirlerine olan aşklarını ve aileye katılacak olan bebekleriyle ilgili duygularını Pera Palas Otel’in tarihi binasında gerçekleştirilen fotoğraf çekimleriyle birlikte, Günaydın'a anlattılar.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

ENERJİ ALANINA GİRDİK * ‘Evlilik aşkı öldürür’ inanışını yıkan bir ilişkiniz var. Sizce gerçekten evlilik korkulacak bir kavram mı? YEŞİM SALKIM: Aşk ilk başlarda yoğun bir enerji ve ihtirastır. Sonra ise yerini başka duygulara bırakır. Bu bir zincirin halkaları gibi zaman geçtikçe güven, bağlılık, sadakat olarak devam eder. Benim gözlemlediğim bir şey var: Mücadele vererek sahip olunan her şeyin kıymeti daha da çok biliniyor.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

İlk evlerini birlikte alan, eşyalarını beraber ödeyen çiftler, zorluklardan sonra mutluluğun keyfini daha uzun süre yaşıyorlar. HAKAN ERATİK: Aşka sadece ihtiras ve cinsellik olarak bakarsanız öyle devam eder. Aşkı maddeleştirmemek gerekli. Sadakat, sevgi, güven ve birbirinizin gözünün içine bakabilmek önemli.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Nasıl aşık oldunuz? H.E.: Rahmetli Osman Yağmurdereli’nin dizi çekimi için bir araya gelmiştik. Daha önce Yeşim’i biliyordum ama ilk kez karşılaşmıştık. Birbirimizin enerji alanına girdik. Ortaya koyduğumuz duygular başta bu kadar büyük değildi. Zamanla oldu. Her geçen gün de büyüyor... Y.S.: Ben Hakan’ı ilk gördüğüm anda aşık oldum! Bu ihtirasla yıllar geçtikçe onu daha çok sevmeye başladım. Bir şey büyük başlayınca sönmesi daha çabuk olabiliyor. Bizde öyle olmadı.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Birbirinize nasıl yaklaştınız? Y.S.: Hakan’la bir araya geldikten sonra Yeşim Sallkım’ı bir tarafa bırakıp onun karşısına Yeşim olarak çıktım. Sahnede gördüğü bir kadın olarak çıkmadım. Aynı şekilde ben de, evdeki Hakan ile ilgileniyorum. Pijamalı, bazen kirli sakallı, dertleşip ağladığım, birlikte huzurla uyuduğum adamla.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

H.E.: İlişkiye büyük beklentilerle başlamadık. Ad koymadık ilişkimize... Yavaş yavaş yaklaştık. Eller aynı anda birleşti. Y.S.: Büyük beklentilerle başlanan her şeyde hayal kırıklığı yaşanıyor. Olduğu gibi kabulleneceksin karşındakini. Değiştirmeyeceksin. İlişkide en önemli şey konuşabilmek. Biz her şeyi konuşabiliyoruz.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Flört dönemi uzun süren evlilikler daha mı sağlıksız oluyor? Y.S.: Ben mesleğim uğruna anne olma duygusunu ikinci plana atmam. Meslek bir yere kadar tatmin ediyor. Ben yalnız ölmek istemiyorum. Torunlarımla kalabalıklar içinde yaşlanmak istiyorum. Geleceğe götürecek fotoğraf kareleri istiyorum. Mutluluğu yanı başındaki insanda aradığında sorun olmuyor.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Hamile olduğunuzu ilk nasıl hissettiniz, ne yaptınız? Y.S.: Kızımı Amerika’ya gönderdikten sonra stüdyoda yeni albüm için çalışıyordum. ‘İstanbul’ şarkısını okurken nefesim daralmaya başladı. İnanılmaz bir şekilde iştahım açıldı. Test yaptırdım. Hamile olduğumu öğrenince Hakan’ın yanına gittim. İlk üç ay zor bir süreçtir, kendinizi korumanız gerekiyor. Biz nazara çok inanıyoruz. O yüzden hamileyken ortada görünmek istemiyorum. Karnımı açıp da pozlar vermeyeceğim. Dünyaya baktığınızda gerçek st

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Bebeğinizin kız olduğunu duyunca ne hissettiniz? H.E.: Aslında ben Yeşim’in kızı olduğu için erkek istiyordum. Erkek çocukla anne arasında aşk oluyor, kız çocuğuyla da baba arasında. Yeşim’in kız istemesinin nedeni benim kızımla aşk yaşamamı istemesi. Tek düşündüğüm ve istediğim şey bebeğimizin sağlıklı dünyaya gelmesi. Y.S. Hakan hiç üzülmesin çünkü ben erkek yapana kadar doğurmayı düşünüyorum!

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Yeşim Hanım, kadınlar genelde sizinle ilgili “Çok kurnaz, işini bilen bir kadın” gibi yorumlar yapıyorlar. Sizce neden böyle bir düşünce var? Y.S.: Bunu ben de duydum... Anlamıyorum. Aklı başında, hayattan ne istediğini bilen, bana yakın bir düşünce tarzında olan kadınlar beni sever. Kendiyle sorunu olan insanların başkalarıyla da sorunu oluyor. Ben kimseye sataşmam, polemik yaratmam. Kendine güvenen, kocasının parasına minnet etmeyen bir kadınım. Kendileri aptal mı benim zekamla uğraşıyorlar?

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Ben hayatım boyunca mutlu bir kadın oldum. Özgüvenim yüksekti. Asla hayatta kendimi ifade ederken başkalarının isminden istifade etmedim. 16 yaşından beri çalışan, gücünü kendinden alan ve kimseye karışmayan, ama yerde gördüğüm birine de yardım etmeyi bilen bir kadınım. Keşke benimle dost olabilseler, benim yanımdan ayrılamazlar. H.E.: Kıskançlıkla Yeşim Salkım’ın adını ağızlarına alıyorlarsa çok yazık. Bu duygu kendilerine zarar verir. Allah onlara akıl fikir versin ki kendilerine zarar ver

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Birçok davete gitmediğinizi ve birlikte fotoğraf vermek istemediğinizi duymuştum. Bunun sebebi nedir? Y.S.: Birçok film galasına davetliyiz ama katılmıyoruz. Aslında gitmek istemediğimizden değil ama biz parasını verip izlemek istiyoruz. İlk tanıştığımız günden bu yana aldığımız bir karardı bu. Bir de kesinlikle aynı film ya da dizide olmayacağız.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Bu da birlikte verdiğimiz bir diğer karar. Hiçbir projede asla birlikte çalışmayacağız. İş ve özel hayatımızı karıştırmak istemiyoruz. H.E.: Mesela beni Altın Portakal’a çağırdılar. Benim filmim yarışacaksa giderim ama yoksa niye karımla gidip poz vereyim ki? Manyak mıyım ben? Niye bir yerin tanıtımı için kendimi kullandırayım?

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Kilo artışınız normal gidiyor mu? Y.S. Bir daha hiç zayıflayamayacakmışım gibi geliyor. Beşinci aya girdim artık. Altı kilo aldım. Kilo almaktan korkmuyorum. Sadece hayatı zorlaştırıyor. Gizem’de 12 kilo almıştım. Bu hamileliğimde de 15 kilo alacağım sanırım. Ben zaten zayıf hamile kalmadım. 68 kiloydum hamile kaldığımda. Programsız bir hamilelikti.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Hakan Bey de sizinle birlikte kilo alıyor mu? Y.S. Evet sorma. O kadar güzel yemekler yedik ki... Benim henüz bir aşerme durumum yok. Mide bulantısı yaşamıyorum. Tansiyonum düşüyor sadece. Akdeniz Anemisi taşıyıcısı olup hamile kalmaktan korkan kadınlar benim hamileliğimden sonra cesaretlendiler zaten.

Yeşim Salkım üç çocuk istiyor...

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: