Yunuslar Bodrum'a turist çekti

Yunuslar Bodrum'a turist çekti

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’nde 9 yıl önce açılan Park Dolphin Tesisleri'nde gösteri yapan yunuslar, iki deniz aslanı ve mors balığı bu yıl da tatilci ve turistlerin ilgi odağı oldu. Yapılan anlaşmayla Polonya'dan yaklaşık bin 500 engellinin terapi ve sağlık turizmi için Bodrum’a gelip tesislerden yararlanacağı da belirtildi.

Yunuslar Bodrum'a turist çekti

Kapılarını iki gün önce turizme açan Güvercinlik Köyü'ndeki parkın ilk konukları Norveç, İsviçreli ve Fransız turistler oldu. Yunuslar, deniz aslanı ve mors balığıyla bol bol yüzen, hatıra fotoğrafı çektiren turistler güzel ve güneşli havanında da tadını çıkardı.

Yunuslar Bodrum'a turist çekti

Paris'ten iki haftalık tatil için Bodrum’a gelen 36 yaşındaki rehber Neville Perre, "İlk kez geldiğim yunus parkında arkadaşlarımızla unutulmaz bir gün geçirdik. Yunuslarla yüzerken inanılmaz bir şekilde sakinleştiğimi ve dinlendiğimi farkettim. Birlikte yüzdüğüm yunuslar tarafından öpücük yağmuruna tutulmak da bambaşka bir histi" dedi.

Yunuslar Bodrum'a turist çekti

Park Dolphin Tesisleri Yöneticisi İsmet Parmak da turizm sezonu boyunca yaklaşık 35 bin turist ağırladıklarını, Kuşadası, Didim, Marmaris ve Fethiye'den turlar düzenlenmeye başlandığını söyledi.

Yunuslar Bodrum'a turist çekti

İsmet Parmak, yapılan anlaşmayla Polonya'dan yaklaşık bin 500 engellinin terapi ve sağlık turizmi için Bodrum’a gelip tesislerden yararlanacağını belirtti.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: