Zorlu'nun ilk evi!

Zorlu'nun ilk evi!

Japon asıllı performans ve enstalasyon sanatçısı Chiharu Shiota’nın, benliğin evi olarak da tanımlanan, kisinin içsel yolculuğu ile yeni başlangıçlarını ifade eden enstalasyon çalışması ‘First House – İlk Ev’, 8 Ekim akşamı düzenlenen açılış kokteyliyle izlenime açıldı.

Zorlu'nun ilk evi!

Bedensel sanat çalışmaları ve enstalasyonlarıyla uluslararası beğeni kazanan, eserleri Harald Szeemann gibi önemli küratörlerce seçilen ve 2015 yılında Venedik Bienali’nde Japonya’yı kişisel sergisiyle temsil edecek olan Chiharu Shiota’nın ‘İlk Ev’i Zorlu’da sergileniyor!

Zorlu'nun ilk evi!

Sanatçı bu eserle, kişinin kim olduğunun, ne olacağının, en iyi haline nasıl ulaşacağının ve nihai potansiyelini nasıl açığa çıkaracağının keşfini ele alıyor. Kişinin benliğini ve bedenini simgeleyen ‘İlk Ev’, kırmızı rengi ve masalsı iplik ağıyla vücudu saran kan damarları üzerinden yaşamı anımsatıyor.

Zorlu'nun ilk evi!

Dev boyuttaki eserle buluşan ve ‘İlk Ev’in içinde durup düşünen izleyiciye bu kan damarlarıyla dünyaya ne mana ile tutunacağını sorgulatıyor. ‘İlk Ev’, ifade ettigi benlik ve beden unsurları ile içsel yolculuğumuzu ve andaki varlığımızı yakalama umudumuzu simgeliyor.

Zorlu'nun ilk evi!

Chiharu Shiota’nın, Gülru Vardar`ın küratörlügünde, Zorlu’da sanatseverlerin izlenimine sunduğu ve 9 günde yaklaşık 150,000 metre kırmızı yün iplik ile inşa ettiği ‘İlk Ev’i yıl boyunca sergilenecek.

Zorlu'nun ilk evi!

Zorlu'nun ilk evi!

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: